Voetbalreizen

De vloek van Benfica

Benfica is een club die zich altijd wil laten gelden als topclub binnen Europa. Neem de seizoenen 2012-2013 en 2013-2014, waar de club twee keer de finale van de Europa League haalde. Benfica wil meer en gaat dat dit seizoen weer proberen. En jij kan daarbij zijn…

Benfica is een club die zich meet met FC Porto en stadsgenoot Sporting Lissabon. Een club die zich omhoog wil werken in de Europese top en dit al jaren laat zien! Leuke spelers die je zal zien bij de club in het rood-wit zijn sterspeler Gaitán, topkeeper Júlio César en bijvoorbeeld vedette Luisão.

Eusebio

Benfica is bekend om zijn bekendste sterspeler Eusebio (1942-2014). Hij was van de generatie van Cruijff (1947) en Pelé (1940). Eusebio heeft Benfica naar de enige Europese beker geholpen, de Europa Cup 1. In het seizoen erna eindigde Benfica op de derde plek bij het wereldkampioenschap voor clubteams. Verder werd Eusebio meerdere malen kampioen van Portugal maar hij won ook de Portugese beker.

Eusebio heeft ook individuele prijzen gewonnen zoals De Gouden Bal in 1965, de gouden Schoen in 1968 en 1973. Verder was hij ook de topscorer van het wereldkampioenschap in 1966. Hij is wat Benfica een grote club maakt!

Vloek

Sinds Eusebio de Europa Cup 1 heeft gewonnen, heeft Benfica nooit meer een Europese prijs gewonnen. Volgens bijgelovige supporters komt dit door een opmerking van ‘Guttman’, de coach van Benfica in 1962. Nadat hij tevergeefs om een loonsverhoging had gevraagd, vertrok hij met de woorden: “Zonder mij zal Benfica nooit meer een Europese prijs winnen.” Sindsdien gelooft iedere Benfica-fan in de ‘vloek van Guttman’.

Stadion

Estadio da Luz is gebouwd in 2004 voor het Europees kampioenschap. Het rood-witte stadion geeft een rustige uitstraling waar elke Europese tegenstander bang voor is. Het stadion is afgeladen, vooral wanneer rivaal en stadsgenoot Sporting Lissabon op bezoek komt.

Via 123reisdeal.nl boekt u nu een voetbalreis naar de thuishaven van Benfica. Kijk je ogen uit in het Estadio da Luz en geniet van de wedstrijd. Alles inclusief vlucht, een goed centraal gelegen driesterrenhotel op basis van logies en ontbijt en je tickets voor de voetbalmatch. Een reis om nooit meer te vergeten.