Voetbalreizen

Juventus – terug in de Italiaanse top

Juventus is één van de oudste clubs uit Italië, bekend om hun mooie voetbal. Vroeger speelde Juventus haar thuiswedstrijden in het ‘Delle Alpi’ stadion. Deze thuishaven is afgebroken en tegenwoordig speelt het elftal zijn wedstrijden in het Juventus stadion, dat volledig door Juventus zelf is gefinancierd en dat eigendom is van de club, iets unieks in Italië. Het stadion biedt plaats voor 41.000 toeschouwers. Een thuisduel van de ‘Oude Dame’ bezoeken, is dan ook een indrukwekkende belevenis.

Juventus voetbalt in de stad Turijn, in het noorden van Italië. Met 32 titels is het de meest succesvolle club van het land. Daarnaast werd het nog tweemaal landskampioen, maar deze prijzen werden afgenomen wegens wedstrijdmanipulatie, met in de hoofdrol sportief directeur Luciano Moggi. Moggi bleek gedurende een aantal jaren een netwerk van invloedrijke personen te hebben opgebouwd, waardoor hij in staat was vrijwel elke wedstrijd in de Serie A te beïnvloeden. Het bestuur bestaande uit Moggi, Antonio Giraudo en Roberto Bettega, trad onmiddellijk af. Juventus werd teruggezet naar de Serie B. Het was de eerste keer dat Juventus zijn opwachting maakte in de tweede klasse, want het had nooit een sportieve degradatie meegemaakt. De landstitels die het won in 2005 en 2006 werden afgenomen.

Na het schandaal en de terugzetting naar de Serie B volgde een ware uittocht van sterspelers. Lilian Thuram (Barcelona), Emerson (Real Madrid), Patrick Vieira en Zlatan Ibrahimović (Internazionale) verlieten de club, net zoals de Italiaanse internationals Gianluca Zambrotta (Barcelona) en Fabio Cannavaro (Real Madrid), die een maand eerder de wereldtitel hadden veroverd. Wel bleven enkele sterspelers de club trouw: doelman Gianluigi Buffon, middenvelders Pavel Nedvěd en Mauro Camoranesi en aanvallers David Trezeguet en Alessandro Del Piero kozen voor een verblijf in de tweede klasse. Juventus sloeg terug in stijl en won de Serie B met een straatlengte voorsprong, ondanks negen strafpunten die de club voor aanvang had gekregen.

Na de terugkeer uit de Serie B lukte het slechts een paar seizoenen om te imponeren en in 2011 eindigde de club op een matige zevende plaats en miste daardoor Europees voetbal. Het nieuwe stadion werd in gebruik genomen en Juventus sloeg fors toe op de transfermarkt, waarna de grootmacht weer langzaam terug kroop richting de Italiaanse top. In het seizoen 2015/16 behaalde Juventus voor het vijfde jaar op rij de Italiaanse landstitel. De club is dus weer volledig in ere hersteld. Een ideaal moment om een wedstrijd te bezoeken. Een nieuw stadion, sterspelers en een prachtige ambiance; een garantie voor een topweekend.

Via 123reisdeal.nl kun je een voetbalreis naar de thuishaven van Juventus boeken. Lekker een voetbalwedstrijdje bezoeken en daarna genieten van de mooie stad Turijn. Een reis om nooit meer te vergeten.