Voetbalreizen

SCC Napoli – Opgestaan uit de dood

SCC Napoli timmert de laatste jaren flink aan de weg. De Italiaanse club is opgestaan uit de dood en heeft sindsdien flinke stappen gemaakt, en is zelfs een meer dan stabiele factor in de sterke Serie A competitie geworden. Dit seizoen zitten de Italianen in de Champions League bij Feyenoord in de poule, maar via 123reisdeal.nl kun je Napoli ook in een competitiewedstrijd aan het werk zien. Een prachtig moment om dan eveneens de sfeervolle stad Napels te bekijken.

De club heeft een rijke en tumultueuze geschiedenis. Officieel werd SCC Napoli in 1926 opgericht, maar de historie van de club gaat terug tot 1904 met de oprichting van Naples Foot-Ball & Cricket Club dat in 1922 fuseerde met Internazionale Napoli (opgericht in 1912) en werd zo FBC Internaples. Na vier seizoenen werd de naam gewijzigd in AC Napoli. Eind jaren tachtig kende de club grote successen met Diego Maradona. Met de Argentijnse sterspeler won Napoli twee keer het landskampioenschap, de UEFA Cup en de Coppa Italia. Daarna zakte de club af en raakte in financiële problemen. In 2004 werd de club failliet verklaard. Hoewel de club financieel gered werd, kreeg Napoli geen licentie voor de Serie B (er is zelfs een ontmoeting op regeringsniveau in het Palazzo Chigi geweest). De Italiaanse voetbalbond was echter onverbiddelijk en het failliete AS Napoli kreeg geen licentie. Een nieuwe club met een nieuwe naam (en minder schulden) werd desondanks toegelaten in de Serie C1. De club werd hernoemd als Napoli Soccer en promoveerde na twee seizoenen weer naar de Serie B. Het seizoen 2006/2007 werd vervolgens achter Juventus FC op een tweede plek afgesloten, waardoor men na zes jaar afwezigheid terugkeerde in de Serie A. 

En hoe, want sindsdien is Napoli een club om rekening mee te houden. Het team speelt geweldig, verzorgd voetbal en is inmiddels zelfs in de Champions League actief. Bij Feyenoord werd zelfs gesidderd en gehuiverd toen Napoli bij de loting uit de koker kwam, en dat zegt genoeg. Het is dan ook een aanrader om eens een voetbalwedstrijd van de ploeg van trainer Maurizio Sarri te bekijken. En pik dan meteen een bezoekje aan de schitterende stad Napels mee. Het kloppende hart van Napels is het Centro Storico, een gebied vol kerken, verstopte kloosters, fraaie piazza’s (pleinen), espressobarretjes en scooters die het straatbeeld vullen. Hier vind je onder meer de indrukwekkende Duomo (dom) en de Basilica di Santa Chiara. En vergeet niet de beroemde pizza Margarita te eten, die in Napels is uitgevonden en daar lekkerder smaakt dan waar dan ook ter wereld.

Via 123reisdeal.nl boek je nu een voetbalreis naar de thuishaven van SCC Napoli. Alles inclusief vlucht, een goed centraal gelegen driesterrenhotel op basis van logies en ontbijt en je tickets voor een voetbalmatch. Een reis om nooit meer te vergeten.