Voetbalreizen

Sporting Portugal – Genieten in Lissabon

Sporting Portugal behoort steevast tot de top 3 van Portugal, maar staat tot teleurstelling van de fanatieke fans al jaren in de schaduw van FC Porto en stadgenoot Benfica. Toch is een wedstrijd van Sporting een onvergetelijke ervaring. De club speelt haar thuiswedstrijden in het prachtige Estádio José Alvalade te Lissabon, gebouwd voor Euro 2004, waar 52.000 supporters hun helden onvoorwaardelijk steunen.

De ambiance in het stadion van Sporting Lissabon is altijd indrukwekkend. Een echte aanrader om eens heen te gaan. Vooral in combinatie met een bezoekje aan de stad, ook wel ‘de witte stad’ genoemd, de romantische naam die Lissabon in vele boeken krijgt toegedicht. De hoofdstad verheft zich boven de noordelijke oever van de Taag en strekt zich uit over zeven heuvels. Je vindt er schilderachtige, bochtige en smalle straatjes, maar ook brede winkelavenues, pleinen en fonteinen.

 Het opvallendste bouwwerk in de Baixa is de Elevador de Santa Justa, ook wel Elevador do Carmo. Deze in neogotische stijl ontworpen, metalen lift verbindt de benedenstad met de bovenstad; een hoogteverschil van 32 meter. Bovenop de lift is een terras, vanwaar je een indrukwekkend uitzicht hebt over Lissabon.

 Hoog verheven boven Lissabon ligt het Castelo de São Jorge (Kasteel Sint-Joris). De oorsprong van dit bouwwerk gaat terug tot in de IJzertijd. De getande muur met zijn tien torens springt het meest in het oog. Op de binnenplaats van de ruïne is een rustig, schaduwrijk parkje met een paar kletterende fonteinen. Het uitzicht over de stad is de klim naar het kasteel meer dan waard.

 Via 123reisdeal.nl kunt u nu ook een voetbalreis naar de thuishaven van Sporting Portugal boeken. Lekker een voetbalwedstrijdje bezoeken en daarna genieten van de mooie stad. Een reis om nooit meer te vergeten.