Valencia CF – Nog een laatste bezoek aan Estadio Mestalla

Valencia is een van de topclubs in de Primera División. Een bezoek aan het authentieke en sfeervolle Estadio Mestalla stadion is een geweldige belevenis. Combineer uw bezoek aan de stad met een bezoek aan het stadion dat aan ruim 52.000 toeschouwers plaats biedt.

Valencia CF behoort al jaren tot de Spaanse én Europese top en speelt haar thuiswedstrijden in het sfeervolle ‘Mestalla’ stadion. Binnen niet al te lange tijd zal het stadion vervangen worden door het splinternieuwe ‘Nou Mestalla’. Een mooi moment om deze voetbaltempel voordien nog met een bezoek te vereren. De club doet ook nog eens vaak met aantrekkelijk aanvallend voetbal mee om de bovenste plaatsen. Naast de wedstrijd is Valencia één van de mooiste steden van Spanje waar u zich prima kan vermaken.

In Valencia zijn er veel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bekijken. Eén van de hoogtepunten in Valencia is de Ciudad de las Artes y las Ciencias. Deze Stad van Kunst en Wetenschap is ontworpen door Santiago Calatrava en bestaat inmiddels uit zes onderdelen: Oceanografico, L’Hemisferic, L’Umbracle, Museo de las Ciencias, Palau de les Arts en het Agora. De gebouwen zien er futuristisch uit en het water rondom de gebouwen maakt het nog spectaculairder. Het water ziet eruit als een zwembad en op een zonnige dag is de verleiding groot om er even in te plonsen. Helaas is het verboden om in het water te gaan. Wel kun je hele indrukwekkende foto’s maken met het water op de voorgrond.

De Catedral de Valencia y el Miguelete is ook een aanrader. Wanneer je de kathedraal van verschillende kanten goed bekijkt, zie je dat er verschillende stijlen zijn gebruikt, zoals Romaans, Gotisch en Moors. Dit komt door de veroveringen door de jaren heen. Binnen in de kathedraal is er veel te zien, zoals het hoofdaltaar en de kapittelzaal. De hoge gotische klokkentoren heet El Miguelete. Deze toren kun je beklimmen waarna je een prachtig uitzicht over de stad Valencia hebt.

Via 123reisdeal.nl kunt u nu ook een voetbalreis naar de thuishaven van Sporting Portugal boeken. Lekker een voetbalwedstrijdje bezoeken en daarna genieten van de mooie stad. Een reis om nooit meer te vergeten.